31.1.2022 17:48
Helsingin Taitoluisteluklubi ry

Koronajoitukset muuttuvat liikuntatiloista 1.2.2022 - kaiken ikäiset pääsevät harrastamaan!

Hei

Upea kisaviikonloppu saa jatkoa sillä Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkisti tänään klo 15.18 uudet koronarajoitukset. Nyt myös aikuiset eli 2002 ja sitä ennen syntyneet pääsevät harjoituksiin sisätiloihin. Tervetuloa takaisin aikuiset ja lapsi-aikuinen ryhmät.
Tarkistamme kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä koronapassin joka on edellytys toimintaan osallistumiselle.
 

Kaikki Helsingin kaupungin sisäliikuntatilat eli uimahallit, kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat ovat avoinna kaikenikäisille tiistaista 1.2.2022 alkaen. Tartuntatautilain 58 d pykälän mukaisesti sisäliikuntatiloissa järjestämme toiminnan siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistujien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa riskiä voidaan ehkäistä. Tarvittaessa rajoitamme tiloissamme asiakasmäärää, porrastamme kävijöiden osallistumista ja teemme tiloissamme ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Sisäliikuntatiloissa on voimassa yleiset terveysturvallisuusohjeet eli käsihygieniasta huolehtiminen on mahdollista ja 16 vuotta täyttäneiltä edellytetään
koronapassi
. Sisätiloissa kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminnan yleisön osalta noudatetaan aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä, eli ainoastaan
istumapaikallisten enintään 50 hengen tilaisuudet ovat sallittuja.

Myös ulkoliikuntatiloissa voi kaikenikäisten harrastaminen jatkua tavalliseen tapaan. Ulkotilojen kokoontumisten yleisömäärää ei tähänkään asti ole
rajoitettu aluehallintoviraston määräyksellä.

Harrastustoiminnassa on noudatettava seuraavia terveysturvallisuusohjeita (tummennettuna uudet):

  • Harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa.
  • Vältetään kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa.
  • Harrastustoimintaan ei osallistuta flunssaoireisena.
  • Harrastustoiminnassa noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.
  • Harrastustoiminnassa vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia.
  • Mahdolliset osallistujapaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu järjestetään mahdollisimman väljästi.
  • Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.
  • Kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminnan yleisön osalta noudatetaan aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä, eli ainoastaan istumapaikallisten enintään 50 hengen tilaisuudet ovat sallittuja.
  • Kaikkia harrastustoimintaan osallistuvia ohjeistetaan noudattamaan annettuja terveysturvallisuusohjeita.
  • Ohjeistamisesta ja ohjeiden noudattamisen valvonnasta vastaa aina toiminnan järjestäjä.
     

Ulkotiloissakin tapahtuvassa harrastustoiminnassa on suositeltavaa soveltavin osin noudattaa yllä kuvattuja periaatteita.